Muunneltavat teollisuuskalusteet sekä kone- ja laitesiirrot

Ota meihin yhteyttä »
Vastaamme viimeistään seuraavana arkipäivänä

Tutustu tuotevalikoimaan »
Valmistamme kalusteet itse

Liity sopimusasiakkaaksi »
Saat alennuksia ja tilaat verkkokaupasta laskulla ilman arvonlisäveroa

Ammattitaidolla toteutettu haalaus – varmista tuotantosi tehokkuus

Koneen haalauksessa eli siirrossa kokeneiden ammattilaisten ja erikoiskaluston hyödyntäminen säästää yrityksenne kustannuksia. Tarjoamme yrityksille kaikkialla Suomessa haalauspalvelua, joka on suunniteltu täyttämään vaativimmatkin kriteerit. Haalaamme esimerkiksi ruiskuvalukoneita, uuneja, kompressoreita, tuotantolinjoja ja pakkauskoneita.

Ammattilaistiimimme on tehnyt haalaustyötä yli 35 vuotta ja hallitsee työvaiheet siirtojen suunnittelusta aina toimituksen loppuvaiheisiin asti. Emme vain kuljeta vaan siirtopalveluumme sisältyy esimerkiksi sähköistyksen irrotus- ja kiinnitystyöt. Tarjoamme kokonaistoimituksia, joka tarkoittaa, että hoidamme koko siirtoprosessin alusta loppuun. Vastuuhenkilömme pitää teidät ajan tasalla koko projektin ajan, jolloin kommunikaatio on selkeää ja tehokasta.

Joustavat aikataulut ja ammattitaito ovat vahvuutemme

Palvelumme perustana on asiakkaan tarpeiden ymmärtäminen ja joustavuus. Tarjoamme asiakaskohtaista palvelua ja räätälöimme kanssanne aikataulun, jolla koneen siirto sujuu sovitusti. Pystymme mukauttamaan aikatauluja nopeasti muuttuvien tilanteiden mukaan mahdollistaen tehokkaan siirtoprosessin.

Kokemus, ammattilaiset ja moderni erikoiskalusto mahdollistavat monenlaisten koneiden, laitteiden ja linjastojen siirrot. Turvallinen toiminta on meille aina ykkösprioriteetti. Huolehdimme tarvittaessa myös nosto- ja siirtovakuutuksista koneen täyden arvon mukaisesti. Meidän kumppanina kaikki tarvittava hoituu saman katon alta, mikä vähentää riskiä ja helpottaa hallintaa.

Mitä Putkiaivojen haalauspalveluun kuuluu?

Koneen siirron suunnittelu

Jokainen koneen haalaus eli siirto suunnitellaan ja valmistellaan aina tarkasti kohteen erityispiirteet huomioiden. Siirtotyössä on otettava huomioon mm. koneen tai laitteen kokonaispaino, painopiste, lattian kantavuus ja materiaali, kulkureitit, olosuhteet ja tietysti työturvallisuus. Reitillä voi olla esimerkiksi vaativia korkeuseroja tai olosuhteita. Teemme haalauksia niin uusille laitteille, purkukohteille kuin uusia toimitiloja hyödyntäville koneille. Tyypillinen haalauskohteemme on esimerkiksi metallityöstökone, muovin työstökone, paperikone, ompelimolaite, röntgenlaite tai varastoautomaatti.

Meillä on kokemusta myös näiden kohteiden haalaustyöstä: 

 • ruiskuvalukoneet 
 • työstökoneet 
 • robotit 
 • uunit 
 • maalaamot 
 • kompressorit 
 • sähkökeskukset 
 • ladontakoneet 
 • kassakaapit 
 • tuotantolinjat 
 • pakkauskoneet ja -linjat
 • laserit 
 • tulostimet 
 • puristimet 
 • leikkurit 
koneen haalaus

Siirrettävän koneen valmistelu

Arvioimme aluksi koneen teknisen tilan ja varmistamme, että se on turvallisesti siirrettävissä. On tärkeää tarkastaa koneen liikkuvien osien kiinnitys ja mahdollisten nestetäytteisten komponenttien tyhjentäminen. Koneen sähköiset yhteydet, kuten virta- ja tiedonsiirto, on katkaistava ja kaapelit irrotettava huolellisesti. Tarvittaessa käytämme suojaavaa pakkausmateriaalia herkkien osien ympärillä.

Siirron aikataulutus ja logistiikka

Huomioimme koneen kuljetuksen aikatauluttamisessa koneen koon, painon sekä siirtoreitin erityispiirteet. Valitsemme sopivimman kuljetusajankohdan vähentääksemme asiakasyrityksemme toiminnan häiriöitä ja keskeytyksiä. Kokenut ja ammattitaitoinen tiimimme toteuttaa kuljetuksen varmistaen, että kuljetuskalustolla on riittävä kantavuus ja kiinnityspisteet.

Haalauksen toteutus

Toteutamme varsinaisen siirron suunnitellun reitin mukaisesti varoen esteitä, huomioiden ympäristön erityispiirteet ja minimoiden riskit. Varmistamme, että kulkuväylät ovat turvallisia ja tarpeeksi vahvoja kantamaan koneen painon. Tarvittaessa asennamme väliaikaiset vahvistukset ja suojat, jotta haalaus on turvallista.

Koneen asennus uudelle paikalle

Haalauksen viimeistely on kriittinen vaihe, jossa kone asennetaan ja kiinnitetään uudelle paikalleen. Varmistamme, että asennus suoritetaan tarkasti noudattaen valmistajan ohjeita ja turvaohjeistusta oikean asennusjärjestyksen osalta. Tarkistamme myös kaikki kiinnityspisteet ja varmistamme koneen tasapainon ennen lopullista kiinnitystä. Tarvittaessa kytkemme vielä sähköt koneeseen.

Siirto- ja nostosuunnitelma jokaiselle projektille

Meille jokainen haalausprojekti on yksilöllinen. Tutustumme tarkasti asiakkaidemme koneisiin ja toimintaprosesseihin, minkä ansiosta voimme laatia etukäteen tarkan siirto- ja nostosuunnitelman. Se käydään etukäteen läpi asiakkaan kanssa ja varmistetaan haalauksen sujuvuus ja aikataulut.

Putkiaivojen haalauskalusto

Käytössämme on huollettu ja nykyaikainen välineistö, joiden avulla koneen haalaus onnistuu ongelmitta.

 • Paineilmatyynyt soveltuvat loistavasti herkkien ja raskaiden laitteiden siirtoon. Tyynyjärjestelmällä siirto on tehokasta, kun lattia on tasainen ja kynnyksiä on vähän. Oikean kokoinen ilmatyynysarja valitaan koneen painon mukaan tapauskohtaisesti.
 • Siirtorullia ja -alustoja käytetään yleisesti erilaisissa koneiden haalauksissa. Kohteeseen sopiva rullastosarja valitaan lattian pintamateriaalin ja koneen painon mukaan.
 • Koneen nosto siirtorullien tai ilmatyynyjen päälle aiheuttaa yleensä päänvaivaa koneen painon, mataluuden tai runkorakenteen vuoksi. Siksi tunkkauskalustolla on suuri merkitys koneen haalauksessa. Kalustoomme kuuluu mm. paineilmatunkit, kynsitunkit, erikoismatalat tunkit sekä hydrauliikkatunkit suurille massoille.
 • Kalustoomme kuuluu myös laaja valikoima erilaisia ketjutaljoja nosto- ja vetotarkoitukseen.
 • Hoidamme trukkisiirrot tapauskohtaisesti omalla tai vuokrakalustolla.
 • Nosturi- ja kuorma-autot hoidamme kohteeseen joustavien yhteistyökumppaniemme avulla.

Valitse kumppaniksi haalauksen ammattilaiset

Tärkein prioriteettimme on, että koneen haalaus suoritetaan suunnitelmallisesti ja tehokkaasti minimoiden asiakkaiden toiminnan ja tuotannon keskeytykset. Suoritamme jokaisen vaiheen huolellisesti alusta loppuun, mukaan lukien valmistelut, itse siirrot ja lopulliset asennukset. Meidän vastuullamme on taata, että kone on käyttövalmis uudessa sijainnissaan mahdollisimman lyhyellä viiveellä.

Usein Kysytyt Kysymykset

Tiimimme on yli 35 vuoden ajan toteuttanut koneiden haalauksia suunnittelusta toimituksen viimeistelyyn asti Suomessa ja ulkomailla. 

Suurin siirtämämme yksittäinen laite on painanut 124 tn. Olemme erikoistuneet mm. ruiskuvalukoneiden, työstökoneiden, robotiikan, kompressorien ja tuotantolinjojen siirtoihin. 

putkiaivot logo

Innovatiivisia ratkaisuja
vuodesta 2009

Putkiaivot Oy

Pursimiehenkatu 8 B
24100 Salo

Katso kartalla »

luotettava kumppani logo kauppalehti menestyjät logo suomen vahvimmat platina logoISPM 15 merkintä (ISPM 15-merkintäoikeus)

Copyright © 2024 Putkiaivot Oy